Zelfbewust Presenteren

Geef jij wel eens een presentatie? Sta je zelfverzekerd voor een groep? Of heb jij angst of stress om in het openbaar te spreken? 

En hoe gaat het wanneer jij jezelf moet presenteren tijdens b.v. een sollicitatiegesprek of in een vergadering? Ben jij je ervan bewust hoe je overkomt? 

(Jezelf) Presenteren? Liever zo effectief mogelijk.

Elke dag presenteren we (onszelf) in verschillende situaties. Denk aan een sollicitatiegesprek, een nieuwe kennismaking, een vergadering of netwerkbijeenkomst. Hoe ga je hiermee om? Vol zelfvertrouwen of toch niet helemaal? Weet je dat zo'n 95% van de mensen stress (of zelfs angst) heeft om voor een groep te spreken?

(Jezelf) succesvol presenteren heeft te maken met verschillen de zaken, zoals:

  Zelfbewust presenteren
 • jouw manier van communiceren
 • houding en stemgebruik
 • contact met jouw gesprekspartner/de toehoorders
 • de inhoud van de presentatie

Jezelf presenteren of een presentatie geven

Tijdens deze workshop word jij je ervan bewust hoe je op anderen overkomt en hoe je jouw lichaam en stem optimaal gebruikt. Dat gebruik je in gevallen waarbij jij jezelf presenteert en tijdens het geven van een presentatie.

Daarnaast krijg je handvatten en tips hoe je duidelijk communiceert, aansluit bij de ander en jezelf laat zien. En natuurlijk hoe je een duidelijke presentatie houdt. We gaan in op:

Persoonlijk:

presenteer jezelf, kom over zoals je wilt overkomen
 • hoe maak je contact met je gesprekpartners/toehoorders
 • houding en stemgebruik
 • omgaan met spanning

De presentatie:

 • een goede voorbereiding
 • iedereen insluiten

We werken met een combinatie van theorie, praktijksituaties en oefeningen. Hierdoor leer je (nog) beter te communiceren vanuit wie JIJ bent en wat je wilt bereiken. Je maakt jouw presentaties interessanter, boeiender en leuker voor jouw toehoorders en krijgt plezier in het geven ervan.

Mogelijkheden

De workshop bestaat uit twee dagen. De eerste dag worden de basistechnieken van communicatie en het opbouwen van rapport behandeld (NLP). Voor wie de workshop NLP en Communicatie of een NLP Practitioner heeft gevolgd, is deze dag niet nodig. Daarom is het ook mogelijk los in te schrijven voor de tweede dag. Tijdens deze dag gaan we met de praktijk van (jezelf) presenteren aan de slag.

Duur: 1 of 2 dagen (zie de agenda voor de data)

Prijs:
- € 335,- voor de tweede dag (voor particulieren incl. BTW; voor bedrijven excl. BTW)
- € 445,- voor beide dagen (voor particulieren incl. BTW; voor bedrijven excl. BTW)

Aanmelden: via het aanmeldingsformulier