Gedachtenkracht

'We hebben meer last van onze eigen gedachten, dan van de daden van een ander'

Ken je dat? Je wilt iets nieuws gaan doen, b.v. sporten of een leuke cursus. En voor je het weet, gaan er gedachten door je hoofd als: "waarom zou ik het doen, het heeft toch geen effect" of 'ik kan het toch niet". Het gevolg is dat je besluit ervan af te zien omdat je ervan overtuigd bent dat het niet gaat lukken.

Gedachten hebben een grote invloed op ons leven. De kwaliteit van ons leven wordt nauwkeurig bepaald door dat wat we denken, zeggen, voelen en geloven. Eenvoudiger gezegd: we zijn wat we denken, op elk moment van ons leven. Het beeld dat we van de wereld hebben is onze waarheid.

Alles wat we meemaken in ons leven, slaan we op in ons onderbewuste. Dat begint al bij de geboorte. Onze ouders geven ons regels, de leerkrachten op school vertellen ons wat wel en niet hoort, kinderen en volwassenen behandelen ons op een bepaalde manier, enzovoorts. Zo hebben we een vergaarbak van herinneringen en ervaringen opgebouwd. Alles wat we zien, horen en meemaken, gaat via deze vergaarbak. We hebben dus in de loop van ons leven een bepaald beeld van onszelf gecreëerd.

Vaak gebeurt het dat we negatieve gedachten hebben over ons leven, over onszelf. En hoe vaak geven we de buitenwereld daar de schuld van? We beseffen niet, dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze gedachten en voor ons leven. We hoeven niet slecht te denken over onszelf. Dat is een keuze. En wat werkt er beter voor ons? De keuze om te denken in mogelijkheden of om te denken in beperkingen?

Samen met het werken aan de overtuigingen die we hebben, vormt dit de basis van de cursus 'gedachten creëren'. Kijk voor meer informatie op de pagina gedachtenkracht of in de folder gedachtenkracht.