Stemmingswisselingen

Wat een rare weken zijn het. Ik herken het wel van mezelf dat ik af en toe even de brui aan mijn inspanningen wil geven. Dan lig ik liefst met een cocktail in mijn hand onder een palmboom en wil ik niet meer werken. Dat duurt dan een paar uur waarna ik mezelf weer oppep of ik ga ergens naartoe voor wat afleiding.

De laatste weken is het vaker en meer. Ik heb regelmatig buien van lamlendigheid. En net als ik denk dat ik ze onder controle heb, komen ze weer net zo hard terug. Verder ben ik moe. Heel moe. Is het de periode van voorjaarsmoeheid? We hebben al zon gehad, dus dat zou al voorbij moeten zijn toch? Ik herken ik mezelf soms niet echt meer. Dan ben ik prikkelbaar, snel geïrriteerd. Tot het ineens weer over is en ik de kracht heb om te werken, te sporten, artikelen te schrijven.

Om me heen is het niet anders. Ruzies, discussies, mensen die niet prettig in hun vel zitten. Heeft het soms iets maken met de stand van de maan? Of met de niet-winter die we hebben gehad? Eigenlijk maakt het me niet uit waar het vandaan komt. Als het maar weer snel over gaat. De vraag is alleen: hoe krijgen we dat voor elkaar? Mijn moeder zei vroeger: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat is een mooi streven. Want wat je uitstraalt krijg je terug. En wanneer veel mensen iets positiefs uitstralen, zal dat dus effect hebben.

Nu zou ik met mijn coachtechnieken mezelf moeten kunnen oppeppen. En toch … momenteel vind ik dat best lastig. Gelukkig heb ik vriendinnen bij wie ik terecht kan om even op krachten te komen (hoewel ik dat ook niet voldoende doe, eigenwijs als ik ben). En ik heb groepjes waarmee ik kan brainstormen (even kort een beetje klagen helpt ook). Dan krijg ik nieuwe energie. Dan is het alleen nog de kunst om dat weer vast te houden. Tot het echt voorbij is.

Ik ben er hard mee aan het werk. En ik vraag me af hoe jij dat doet. Hoe ga je om met jezelf als je van die buien hebt? En hoe kom je er weer vanaf?

Vorige blogs:

Goede voornemens volhouden

Het eerste kwartaal van het jaar is alweer om. Een mooi moment om terug te kijken op onze goede voornemens. Persoonlijk ben ik ervan afgestapt om met oud en nieuw goede voornemens te maken. Ik doe het liever het hele jaar door. 

Lees verder / reageer op dit blog

Samenwerken met een positieve intentie

Samen kunnen we meer bereiken. Samen bereiken we verbinding.Een tijdje terug zat ik te lezen in een oude Happinez, waarin het volgende stond: 1+1 = meer.  Lees verder

Oorzaak en gevolg Lees dit blog

Waarnemen of interpreteren? Lees dit blog 

Ga naar blogarchief voor meer blogs.